За първи път Международен детски футболен турнир на името на  Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков и „Мач на звездите“  ще се състои в Панагюрище

За първи път Международен детски футболен турнир на името на Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков и „Мач на звездите“  ще се състои в Панагюрище

За първи път Международен детски футболен турнир на името на

Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков и „Мач на звездите“  ще се състои в Панагюрище

Детските школи на ФК Милан и ФК Ювентус ще играят с българските детски футболни школи на 4 и 5 декември в зала Арена Асарел, Панагюрище. Салваторе Скилачи и Франко Барези ще се изправят срещу бивши български национали в „мач на звездите“

На пресконференция в София инициатори и журналисти дадоха старт на първия по рода си Международен детски футболен турнир на името на „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“, който ще се състои на 4 и 5 декември 2018 г. в Панагюрище, в зала Арена Асарел.  В турнира ще играят детските академии на футболните клубове на „Милан“ и на „Ювентус“, които ще се съревновават с детските школи на набор 2008 на българските футболни клубове.

В рамките на турнира и за подкрепа и мотивация на децата ще гостуват италианските футболни легенди Салваторе Скилачи,  Франко Барези, Анджело Коломбо, Стефано Еранио, Стефано Такони, Морено Торичели, Диего Фикара. Италианците ще се изправят в приятелски „мач на звездите“  срещу българските бивши футболни национали  Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Георги Петков, Асен Караславов, Бончо Генчев.

Международният детски футболен турнир е с амбиция да стане традиционен  и да привлича все повече  деца в професионалния и в масовия спорт, както и да покаже, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се случват проекти на световно ниво. Турнирът ще представи на италианските гости и възможностите на спортната зала Арена Асарел, която е на световно ниво, стадиона в Панагюрище, плувния комплекс в хотел Каменград и Парк хотел Асарел,  които могат да привлекат много много професионални отбори, които да се подготвят за състезания в страната ни, а Панагюрище да посрещне като домакин други международни спортни изяви.

Първият ден от турнира ще се играят мачовете в групите в 2 полувремена по 20 минути, като входът за първия ден е безплатен, а за втория ден, когато ще се играят полуифинали, финалите и „мача на звездите“ билети се продават на символична стойност от 5 лв. и 10 лв.  семеен билет за двама възрастни и 2 деца.  Билети за Международният детски футболен турнир се продават в Ивентим за 5 декември 2018 г., а за първия ден каним всички желаещи да го посетят и подкрепят българските участници.

Заповядайте  на 4  декември 2018 г. от 9.00 до 18.00 ч., а на 5 декември от 9.00 до 20.30 ч. на ул. „Кръстю Гешанов“ в Панагюрище, зала Арена Асарел на 1-ия Международния детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“! Програмата на събитието е изключително интересна!

За повече информация  и при въпроси тел: (+359) 894 57 59 44

 

Вашият коментар