Легендарния италиански футболист Франко Барези пристига в Панагюрище, за да поведе италиански сборен отбор в „Мач на звездите“

Дни преди да стъпи на българска земя за участието си в Международният детски футболен турнир „Проф. д-р Л. Цоцорков“ и приятелски мач среща между италиански и български ветерани, ФранкоБарезиноси и престижното звание „Мъж на годината“, което му е било връчено на церемония в Рим.

Смятан е за един от най-добрите централни защитници в историята на футбола, Барези е световен шампион с Италия, избран е за футболист на Милан за ХХ век, за най-добър италиански футболист на ХХ век. През годините е награждаван много пъти, но едни от най-видните му отличия са – Орден за заслуги на Италианската република (Най-високия орден на Италианската република, присъждан от президента на Републиката), „Collare d’Oro“ – Златен венец за спортни заслуги (най-високата италианска чест, присъдена от Италианския национален олимпийски комитет), Член на Залата за слава (Hall of Fame) на Световната купа ,под егидата на FIFA.

Тото Скилачи, който  е нападател на Ювентус, Интер и на националния отбор на Италия, носител на Златна топка за 1990г., влиза в отбора на Италия.  Заедно със Скилачи нападател на Италия ще е Маурицио Ганц– италиански нападател, играл за Интер и Милан. Ганц вкарва 36 гола от 68 изяви за Интер и си печели прякора „той винаги прави резултати!“ На врата ще е Стефано Такони– печелил два пъти „Скудето“ (1984 и 1986), Европейска Суперкупа (1984) и Купа на Европейските шампионски клубове (1985 г. и 1985 г.). Той е бил част от отбора на Италия, участвал в Летните олимпийски игри 1988, УЕФА Евро 1988 и Световната купа на ФИФА през 1990 г. Рамо до рамо със своите колеги ще играят Морено Торичели(Купа на Италия – 1995 , Суперкупа на Италия – 1995, 1997, Шампионска лига – 1996, Купа на УЕФА – 1993, Суперкупа на Европа – 1996, Междуконтинентална купа – 1996), Стефано Еранио (Supercoppa Italiana: 1992, 1993, 1994 Шампионска лига : 1993-94, UEFA Supercup: 1994) и Диего Фикара,бивш футболист играл за Парма и отбори в Серия Б ,по настоящем ръководи футболана академия на Ювентус в Италия.

В българския отбор на легендите ще съставят едни от най-забележителните български футболни имена – Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Йордан Господинов, Асен Караславов, Бончо Генчев, Емил Костадинов, Дончо Донев, Георги Славчев.

Приятелският мач ще ознаменува финала и награждавеното на на Международния детски футболен турнир, като целта му е да се превърне в традиционен, за да амбицира все повече деца в професионалния и масовия спорт. Турнирът ще покаже, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се реализират проекти на световно ниво. Той ще представи на италианските гости възможностите на спортната зала Арена Асарел за събития от същия ранг. Стадионът в Панагюрище, плувният комплекс в хотел Каменград и Парк Хотел Асарел могат да привлекат много професионални отбори, които да осъществяват подготовките си за състезания в страната ни.

През първия ден от турнира ще се играят мачове в групите от 2 полувремена по 20 минути. Входът за първия ден е безплатен, а за втория , когато ще се играят полуфиналите, финалите и „Мача на звездите“, билети се продават на символична стойност от 5 лв., 10 лв. – семеен билет за двама възрастни и 2 деца. Билети за Международния детски футболен турнир се продават в Ивентим за 5 декември 2018 г., а за първия ден каним всички желаещи да го посетят и подкрепят българските участници. Жителите на Панагюрище могат да закупят своите билети на Хотелска Рецепция Каменград Хотел & СПА.

Заповядайте  на 4 декември 2018 г. от 9.00 до 18.00 ч. и на 5 декември от 9.00 до 20.30 ч. на ул. „Кръстю Гешанов“ в Панагюрище, зала Арена Асарел на 1-ия Международен детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“! Програмата на събитието е изключително интересна!

За повече информация  и при въпроси тел: (+359) 894 57 59 44

Вашият коментар