България надделя над Италия в приятелски „Мач на звездите“ в Панагюрище.

България надделя над Италия в приятелски „Мач на звездите“ в Панагюрище.

На 4 и 5 декември 2018г. се проведе първото издание на Международен детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ в двореца на спорта  „Арена Асарел“, Панагюрище. В турнира участие взеха над 150 деца от общо 10 отбора на България и Италия. Специални участници в турнира бяха детските школи на ФК „Милан“ и ФК „Ювентус“. През двата дни десетте отбора изиграха 24 мача, за да излъчат победител. Резултати от всички двубои може да видите на www.sport.tsotsorkov.com

Победителят, който вдигна купата по детски футбол „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ с безапелационна победа над ФК „Черноморец“ Бургас с резултат 12:1, стана отборът на ФК „Национал“ София. Те бяха наградени от Франко Барези и Георги Славчев. След невероятната изява на ФК „Национал“ София в турнира, към тях беше проявен интерес от италианска страна.  На второ място се класира отборът на ФК „Черноморец“ Бургас, които бяха наградени от Емил Костадинов и звездите на Юве – Тото Скилачи и Морено Торичели. На трето място се класира отборът на ФК „Локомотив“ София, а медалите, грамотите и купата бяха връчени от легендата на Италия Франко Барези и от Георги Иванов – Гонзо.

Кулминация на вечерта беше „Мач на звездите“, който се игра на живо пред повече от 1000 зрители в зала Арена Асарел, Панагюрище. След много емоции и оспорвана битка, България успя да надделее над Италия с резултат 9:8. Начало на звездния мач даде Лъчезар Цоцорков – внук на покойния Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков. Резултата още в първите секунди откри Гонзо в страхотна комбинация с Емил Костадинов. Бързо беше изравнен от Тото Скилачи. Във вратата на Италия се разписаха още Дончо Донев и Бончо Генчев. В рамките на мача беше изпълнена и дузпа след сблъсък между Йорданов и Торичели. Маурицио Ганц изпълни дуспата и отбеляза гол за Италия.  В „Мач на звездите“ участие взеха още Франко Барези, Стефано Такони, Диего Фикара, Стефано Еранио, Цанко Цветанов, Асен Караславов и Георги Славчев.

След победата на България над Италия, турнирът беше закрит от г-н Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД и генерален спонсор на турнира.

За повече информация  и при въпроси тел: (+359) 878468082

Вашият коментар